Dedinské domáce cestoviny v našom dvore

  • Sep 28, 2020
  • Náš Dvor
  • 0 Komentárov

V obci Dedina Mládeže v okrese Komárno vyrába rodinná firma cestoviny výlučne zo slovenskej múky. Sú bezvaječné a majú prirodzenú farbu. Ak ich chcete ochutnať, zájdite do predajne Náš dvor (na Nálekovej ulici v budove Enzo).

Dedinské domáce cestoviny vyrábajú pomocou stroja, ktorý je na to certifikovaný, špeciálnymi nožnicami ich potom ručne strihajú a dávajú sušiť na sitá, ako sa to robilo kedysi. Sušenie trvá až 52 hodín, pretože takto pomaly pripravené cestoviny sú oveľa kvalitnejšie. Aj balenie prebieha ručne a to do obalov, ktoré sú recyklovateľné.

Klasické Dedinské domáce cestoviny majú prirodzenú žltú farbu, ale v ponuke predajne Náš dvor sú aj zelené, ktoré obsahujú 30 % špenátu a červené s rovnakým podielom cvikly.

Najdôležitejšou prísadou je však semolínová múka, ktorá sa vyrába mletím veľmi tvrdej odrody pšenice. Jej výhodou je vyššia nutričná hodnota a nižší glykemický index.